Akkerbouw

Abemec is gespecialiseerd in akkerbouwmachines van onder andere Lemken, Agrifac, Joskin en Dewulf. Merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.
Om gezonde gewassen te telen en een goede oogst te kunnen realiseren, bent u naast uw kennis en passie (voor uw vak) afhankelijk van machines. Machines die u helpen uw werk te vereenvoudigen en efficiënter te maken. Daarom bieden wij u voor elke toepassing een machine en daarmee een passende oplossing.

Akkerbouwmachines voor uw situatie

Abemec adviseert u graag over de diverse akkerbouwmachines uit ons assortiment en helpt u bij het maken van een bewuste keuze. Door het inzetten van de juiste machines voor uw specifieke situatie (grondsoort, gewassoort etc.) kunt u bijvoorbeeld de bodemkwaliteit verbeteren, gebruik van grondstoffen beperken, emissie van schadelijke stoffen minimaliseren en de biodiversiteit vergroten. Terwijl u daarbij het grotere doel – gezonde gewassen en een goede oogst – niet uit het oog verliest. Op uw verzoek worden de machines uitgerust met gps en andere moderne smart farming technieken die uw dagelijkse werk makkelijker maken.

Uw wensen staan centraal

Bij Abemec gaan we niet voor de makkelijke, snelle verkoop. Omdat we luisteren naar uw wensen, voorbij de geijkte paden kijken en denken in oplossingen helpen we u te kiezen voor de machine die het beste bij u en uw bedrijf past. Kortom, we leveren mechanisatie op maat.

Uitdagingen voor de professionele akkerbouwer

De Nederlandse akkerbouw is een fascinerende sector. Sterk door de kracht van ondernemers, onder andere door de ontwikkeling van nieuwe plantenrassen, de boer die zijn gewassen teelt en de industrie die de oogst verwerkt tot voeding of grondstoffen voor industriële producten. Als professionele akkerbouwer staat u midden in de keten. Samen met de volledige sector staat u voor de grote uitdaging om duurzamer te werken, maar ook om te voldoen aan de wensen van de consument, milieueisen en wetgeving. Abemec helpt u daar graag mee.

Klik op een van de toepassingen voor meer informatie of neem direct contact op met onze akkerbouwspecialisten.