Praktijkles en Praktijkexamen

Yes! Je bent 16 én je bent geslaagd voor je theorie-examen en je hebt de gezondheidsverklaring ingevuld bij het CBR. Je mag praktijklessen voor het T-rijbewijs gaan volgen!

Abemec biedt je een op maat gemaakt lespakket aan. We plannen lesblokken van 4 uur (= 4 lessen) aaneengesloten, zodat je reistijd beperkt blijft. Er wordt gelest van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur. Omdat we lessen in blokken van 4 uur blijft ook het aantal dagen waarop je bijv. op school iets moet regelen beperkt.

De planning van de rijlessen is afhankelijk van de beschikbare examens bij het CBR.

Gezondheidsverklaring

Voordat je praktijklessen voor het T-rijbewijs mag volgen moet je de door het CBR goedgekeurde Gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring dien je zelf in op de website van het CBR. Inloggen gaat alleen met je DigiD. Pas na het goedkeuren van je verklaring is het mogelijk een praktijkexamen op naam te reserveren en je een planning toe te sturen. Doe dit dus op tijd!

De lessen

Onder begeleiding van een erkende CBR-instructeur ga je aan de slag. Eerst moet je bekend raken met de lescombinatie en leer verschillende bijzondere verrichtingen en hoe je de kipper aan- en af moet koppelen. Als je dit onder de knie hebt, ga je de weg op waarbij aandacht wordt besteed aan het besturen van de tractor, deelnemen aan het verkeer en verkeersinzicht.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat het aan- en afkoppelen van de kipper, bijzondere verrichtingen en een zelfreflectie. Daarnaast wordt gekeken naar je verkeersinzicht en rijgedrag. Voor je examen wordt 1,15 uur begeleidingskosten doorberekend.

Geplande lessen en examens kunnen tot 48 uur voor aanvang worden geannuleerd. Daarna is annulering niet meer mogelijk en zijn we genoodzaakt om de kosten door te berekenen.

Geslaagd voor je T-rijbewijs en dan?

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd!

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs ophalen. De gang van zaken is als volgt:
– De examinator geeft aan het CBR door dat je geslaagd bent
– Het CBR verwerkt dit in het systeem en een dag later is dat zichtbaar voor de gemeente
– Maak een afspraak met de gemeente voor het ophalen van je rijbewijs
– Vergeet niet een foto en een geldig ID mee te nemen
– De kosten bedragen ongeveer €. 40,-

Wij wensen je veel veilige kilometers