Praktijkles en Praktijkexamen

Yes! Je bent 16 én je bent geslaagd voor je theorie-examen! Je mag praktijklessen gaan volgen.
Abemec en Het Vertrouwen bieden je een op maat gemaakt lespakket aan dat bestaat uit 16 uur rijles en een praktijkexamen.

Na een aantal lessen krijg je een evaluatiegesprek, waaruit duidelijk wordt of je al examen mag doen of dat er nog extra praktijklessen nodig zijn.
Vanaf 1-8-2018 verzorgt Het Vertrouwen uit Erp naast klassikale theorielessen ook praktijklessen en examens. Je kunt dus in Veghel, Sevenum en Erp terecht.

De lessen

Onder begeleiding van een erkende T-Rijbewijs instructeur ga je aan de slag. Eerst moet je bekend raken met de lescombinatie en leer verschillende bijzondere verrichtingen en hoe je de kipper aan- en af moet koppelen. Als je dit onder de knie hebt, ga je de weg op waarbij aandacht wordt besteed aan het besturen van de tractor, deelnemen aan het verkeer en verkeersinzicht.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat het aan- en afkoppelen van de kipper, bijzondere verrichtingen en een zelfreflectie. Daarnaast wordt gekeken naar je verkeersinzicht en rijgedrag. Voor je examen wordt 1,15 uur begeleidingskosten doorberekend.

Geplande lessen en examens kunnen tot 48 uur voor aanvang worden geannuleerd. Daarna is annulering niet meer mogelijk en zijn we genoodzaakt om de kosten door te berekenen.

Geslaagd en dan?

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd!

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs ophalen. De gang van zaken is als volgt:
– De examinator geeft aan het CBR door dat je geslaagd bent
– Het CBR verwerkt dit in het systeem en een dag later is dat zichtbaar voor de gemeente
– Maak een afspraak met de gemeente voor het ophalen van je rijbewijs
– Vergeet niet een foto en een geldig ID mee te nemen
– De kosten bedragen ongeveer €. 40,-

Wij wensen je veel veilige kilometers