Kentekenplaten

Kentekenplicht. Wat betekent dat voor u?

Vanaf 1 januari 2021 gaat de Wet Registratie en Kentekenplicht van kracht. U dient vanaf die datum uw (land)bouwvoertuigen te registreren en te voorzien van een kenteken.
Abemec is bevoegd om kentekenplaten te produceren en te leveren. Dat betekent dat u bij Abemec terecht kunt voor het bestellen van uw kentekenplaat.

Registeren

Tijdens de conversieperiode is het registreren van uw voertuig alleen en administratieve handeling. Daarnaast kunt u in deze periode uw machine voor een gereduceerd tarief (€ 18,-) registreren. Het registeren van uw voertuig kan door de gegevens van uw voertuig via e-Erkenning of DigiD door te geven aan de RDW.

Welke gegevens moet ik doorgeven om mijn voertuig te registeren?

Uiteraard moeten alle gegevens van het voertuig juist aangeleverd worden om de registratie te kunnen voltooien. Maar wat moet u doorgeven? Hieronder vindt u een overzicht:
– VIN- of constructienummer
– Merk
– Handelsbenaming
– Europese voertuigcategorie; T, C, R, S, Z
– Bouwjaar
– Maximumconstructiesnelheid
– Brandstof
– Voertuigomschrijving (bij mmbs; bijv. graafmachine of maaidorser)

Na registratie ontvangt u een kentekencard. Het kentekennummer en documentnummer die hierop staan, heeft u nodig om een kentekenplaat te laten maken.

Vragen?
Heeft u vragen over de registratie of de kentekenplicht? Kijk dan op de site van Fedecom of de RDW. U kunt ook bellen naar 06 57 65 15 66 of een mail sturen naar kenteken@abemec.nl

U kunt ook de beslisboom van Fedecom raadplegen. Door de stappen te volgen, kunt u eenvoudig bepalen of uw voertuig een kenteken moet krijgen.