Praktijkexamen T-Rijbewijs


Wanneer de CBR-instructeur denkt dat je klaar bent om praktijkexamen voor het T-rijbewijs te doen, vragen wij een examen aan bij het CBR.

Het examen duurt 85 minuten, waarvan je 60 minuten aan het rijden bent. Tijdens het examen laat je zien dat je kennis hebt over de tractor en de kipper, dat je verschillende bijzondere verrichtingen uit kunt voeren en dat je de kipper aan- en af kunt koppelen.

De examinator beoordeelt of je het rijden met de combinatie goed beheerst en kijkt naar je verkeersinzicht en rijgedrag.

Voldoe je aan de eisen? Dan ben je geslaagd!

Gefeliciteerd! Je kunt je T-Rijbewijs na een week afhalen in de gemeente waar je woont.


BELANGRIJK!

Voordat Abemec je examen aan kan vragen moet je een gezondheidsverklaring invullen. Dit kun je online doen op mijncbr.nl. Hiermee verklaar je zowel lichamelijk als geestelijk gezond te zijn.

De verwerking van de gezondheidsverklaring door het CBR duurt gemiddeld vier weken. Zorg dus dat je het ingevulde formulier ruim op tijd invult!

Geen gezondheidsverklaring is geen praktijkexamen!


Wachttijd CBR

Door landelijke capaciteitsproblemen bij het CBR kan de wachttijd voor een praktijkexamen oplopen tot circa 12 weken.
Alle rijscholen hebben hier momenteel mee te maken. Houd hier rekening mee en meld je tijdig aan, zodat Abemec voldoende examenplaatsen in voorraad kan houden.

Meld je aan!


Meer informatie?

Bel naar:
+31 (0)413 38 29 11
Aan het laden
Aan het laden