Krone breidt het productgamma uit met een nieuwe rondebalenwikkelaar; de EasyWrap 150.

Met de EasyWrap 150 kunnen balen met een diameter van 1,00 tot 1,50 meter gewikkeld worden. De nieuwe wikkelaar heeft een wikkelsnelheid tot 36 omwentelingen per minuut en is daarmee volgens Krone de snelste wikkelaar met een enkele arm op de markt. De machine kan ronde balen met een gewicht tot 1600 kg wikkelen en kan zowel voor als achter in de driepuntshef opgehangen worden.

Er wordt gewikkeld met 750 mm brede folie die standaard tot 55% of 70% voorgespannen kan worden. Met de optionele folierollenhouder kunnen 4 reserverollen meegenomen worden.

Met de DS 500 terminal kunnen de geleiders, de snij-inrichting en het roteren van de wikkelarm worden bediend. Tevens kan het gewenste aantal lagen folie en de baaldiameter ingesteld worden, waardoor het aantal te wikkelen lagen automatisch berekend wordt.

De EasyWrap 150 kan optioneel uitgevoerd worden met een balenkantelaar, die tegelijkertijd dient als sensor voor de AutoLoad functie; wordt de rol tijdens het rijden door een baal naar voren gedrukt, dan bewegen de walsen naar elkaar toe en pakken de baal op.