Nieuw: Güttler Greenmaster 600

Güttler heeft de Greenmaster 600 een update gegeven. De doorzaaimachine is voorzien van een driedelig klapbaar frame, waardoor o.a. de doorrijhoogte en de bodemvrijheid verbeterd zijn. Ook heeft de machine een betere bodemaanpassing omdat de cilinders speling hebben en is er meer plek voor een grotere zaadtank. Dat is handig, omdat de Greenmaster steeds vaker gebruikt wordt om groenbemester, graan en nieuwe grasland te zaaien.

Het is mogelijk om de 600-uitvoering uit te breiden tot een 750 of zelfs een 800-uitvoering. In combinatie met het gepatenteerde Ripperboard maakt dat de Greenmaster de meest effectieve graslandverzorgingsmachine op de markt.

Tandenzaaier
De Greenmaster kan ook uitgevoerd worden als tandenzaaier. De wiegegtand wordt uitgerust met een slangetje waarmee het zaaizaad op de bodem wordt gebracht. De voordelen hiervan zijn:
– Zaaizaad wordt altijd elke 7,5 cm op de bodem gebracht, waar het volvelds wordt verdeeld ook bij minder optimale omstandigheden.
– Ook bij lang of vochtig gras kan worden doorgezaaid.
– Het tijdsbestek van doorzaaien wordt hiermee aanzienlijk verlengd.
– Mix van rijzaaien en volveldszaaien.
– Geen windinvloeden.
– Geschikt voor het zaaien van diverse gewassen.
– Ook geschikt voor maisonderzaai (Ripperboard of egalisatiebalk moet worden gedemonteerd).

Güttler Alpin

Ook de frontwiedeg van Güttler, de Alpin, heeft een update gehad. Ook deze machine is nu driedelig klapbaar. Vanaf heden kan er een 4,5 meter frontwiedeg geleverd worden. Achter de trekker kan dan met een 4,5 meter Güttler wals met opgebouwd zaaiapparaat gewerkt worden.

De Alpin kan op wens worden uitgevoegd met een 3 meter middendeel. Daardoor kan de frontwiedeg ook gecombineerd worden met machines van 3 meter breed achter de trekker.