Zo onderhoudt u uw motorpompset het hele jaar door

Het is tijd om uw beregeningsapparatuur en dus ook uw motorpompset te stallen voor de winter. Waar moet u aan denken voordat u uw pomp opbergt? We geven u graag enkele tips.

– Zorg dat er geen water meer in de pomp zit.
– Laat kogelkranen half open.
– Laat het watervat leeg.
– Zet het pomphuis in de olie om roest tegen te gaan.
– Dek de zuig- en perszijde af, zodat er geen vuil, ongedierte of vogelnesten in de pomp komen.
– Leg de accu aan de druppellader.

Als u deze tips ter harte neemt, overleeft uw motorpompset vrijwel zeker de winter. Maar waar moet u aan denken als u in het nieuwe seizoen uw pomp weer wilt gaan gebruiken. Gewoon starten en gaan kan, maar het treffen van enkele voorbereidingen heeft de voorkeur. Wat kunt u doen om uw motorpompset een goede start te geven?

– Reinig de brandstoftank, zodat alle residuen van biologische en niet-biologische aard van de bodem en wanden worden verwijderd.
– Gebruik altijd brandstof die voldoet aan de EN590-norm met anti-algenadditieven om de biologische stabiliteit van de brandstof te beschermen.
– Houd het brandstofpeil van de tank boven ¾ en vermijd buiten de winterstalling langere periodes van stilstand.
– Controleer of de temperatuur van de in de pomp aangezogen brandstof niet hoger is dan 60 graden.
– Controleer of er geen lekkages zijn waardoor lucht in het brandstoftoevoercircuit kan komen.
– Controleer of de brandstoftoevoer- en retourleidingen niet verstopt zijn.

In principe kunt u met de bovenstaande tips uw beregeningsapparatuur zelf winterklaar maken en veilig opstarten in het nieuwe seizoen. Maar uiteraard helpen we u graag om uw machines voor te bereiden op de winter en het nieuwe seizoen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met uw Abemec vestiging.