Abemec Academy

De Abemec Academy is een opleidingscentrum voor medewerkers van Abemec. Voor elke functie zijn cursussen, trainingen en opleidingen beschikbaar. Daarnaast hebben we onze eigen BBL-opleiding TLM-4 voor monteurs. Deze opleiding is de landelijk erkende opleiding Technicus Landbouwmechanisatie van het Aventus College aangevuld met Abemec specifieke merken en specificaties.

Technicus Mobiele werktuigen

Na een goed afgeronde TLM-4 opleiding bij Abemec ben je ‘Technicus mobiele werktuigen’. Dat houdt in dat je vaktechnisch goed onderlegd bent en dat je van vele markten thuis bent. Je verricht in beperkte mate uitvoerende werkzaamheden op technisch gebied, zoals de allround monteur mobiele werktuigen, maar je hoofdtaken zijn o.a. het begeleiden en sturen van werkprocessen en het aansturen van medewerkers, het ondersteunen van de monteurs bij het adviseren van een klant, het controleren van het werk van de monteurs, het verrichten van calculaties en het opstellen van offertes etc. Daarnaast zijn het geven van service, het inplannen van onderhoud, het doorgeven aan de werkplaats van modificaties en het ondersteunen bij complexe storingen een belangrijk facet van je werk.

Trots zijn we om te kunnen melden dat onze TLM-4 monteurs al sinds 2013 bovengemiddeld scoren bij de examens en elk jaar behoren tot de beste groep van hun lichting.

Meer informatie over de opleiding Technicus Mobiele Werktuigen (TLM 4) vind je hier.