T-Rijbewijs


Alle bestuurders van landbouwtrekkers, zelfrijdende werktuigen en heftrucks breder dan 1,30 meter, die ook op de openbare weg rijden, moeten in het bezit zijn van een geldig T-rijbewijs.


Haal je T-rijbewijs bij Abemec!

Voor het T-rijbewijs is Abemec de samenwerking aangegaan met Het Vertrouwen in Erp. Zowel Abemec als Het Vertrouwen zijn door het CBR-goedgekeurd als POL (Praktijk op Locatie), wat inhoudt dat je bij Abemec en Het Vertrouwen je T-rijbewijs kunt halen in één van de drie identieke lestractoren met kipper. Zowel het lessen in de speciaal geprepareerde en CBR goedgekeurde lescombinatie als het examen doe je bij Abemec Veghel, Abemec Sevenum of Het Vertrouwen te Erp. In de toekomst wil Abemec ook in het westen van Brabant rijlessen en examens voor het T-rijbewijs gaan verzorgen.

Vanaf 1-8-2018 verzorgt Het Vertrouwen naast klassikale theorielessen in samenwerking met Abemec ook praktijklessen en examens. Aanmeldingen via de website komen centraal binnen, dus je kunt zowel van Abemec als Het Vertrouwen antwoord verwachten.

Abemec is ook door het CBR goedgekeurd om, als 1 van de 4 rijscholen voor het T-rijbewijs in Nederland, rijles en examens te verzorgen voor slechtzienden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een Bioptisch Telescoopsysteem (BTS).

Waar moet je aan voldoen?

  • Minimumleeftijd theorie-examen: 15,5 jaar

  • Minimumleeftijd praktijklessen*: 16 jaar

  • Minimumleeftijd praktijkexamen: 16 jaar

*Praktijklessen mogen pas gevolgd worden na het behalen van het theorie-examen.


Wat heb je nodig?

  • Een geldig legitimatiebewijs

  • Door het CBR goedgekeurde Gezondheidsverklaring. Deze gezondheidsverklaring dien je zelf in via www.mijncbr.nl. Inloggen gaat met je DigiD. Pas na het goedkeuren van je verklaring is het mogelijk een examen op naam te reserveren en je een planning toe te sturen. Doe dit dus tijdig!


Meld je aan!

Meer informatie?

Bel naar:
+31 (0)413 38 29 11
Aan het laden
Aan het laden