Het jonge bedrijf Smart Agri Technology en Abemec werken vanaf heden samen. De kennis en ervaring van Abemec alsmede de service- en onderhoudsmogelijkheden die het landbouwmechanisatiebedrijf biedt, geeft Smart Agri Technology een solide basis om het gebruik van robotica toegankelijker te maken voor de markt. Het gezamenlijke doel is het praktisch toepasbaar maken van slimme technieken die voor elke agrariër toegankelijk en te begrijpen zijn.

Met de samenwerking krijgt Smart Agri Technology de mogelijkheid om producten van onder andere NAIO en AgroIntelli uit het Abemec Smart Farming Pakket aan te bieden in Friesland, Groningen en Drenthe. De service van deze producten blijft via Abemec lopen. Smart Agri Technology heeft met zijn kennis van teelt, techniek en bodem de mogelijkheid om hierin samen met Abemec de teelt bij agrariërs naar een hoger niveau te tillen.

Smart Agri Technology
Smart Agri Technology verbetert teelt- en bodemkwaliteit met nieuwe technieken. Door het op huurbasis inzetten van precisielandbouwtechnieken en robotica bij agrarische bedrijven kunnen deze bedrijven kennis maken met en profiteren van de modernste techniek met optimaal behoud van bodem- en teeltkwaliteit, zonder een investering te moeten doen en risico te lopen.

Doorgrond
Doorgrond is de tak van Smart Agri Technology die robotica en precisielandbouw voor elke agrariër eenvoudig beschikbaar maakt. Doorgrond zorgt voor gezaaide, onkruidvrije hectares door middel van het inzetten van de Robotti van AgroIntelli. Door de capaciteit van een machine niet meer af te laten hangen van een persoon die erop moet zitten is er meer werk te verzetten met meerdere lichte machines.

Abemec heeft zich de afgelopen jaren naast verkoop, service en onderhoud van tractoren en machines toegelegd op Smart Farming en precisielandbouw. Abemec zet zich in om een inspirerende en aanjagende rol te vervullen in de autonome techniek als onderdeel van Smart Farming. Het bundelen van krachten tussen een groot landelijk dealerbedrijf en jonge enthousiaste ondernemers in een start-up-organisatie moet deze ontwikkeling van moderne landbouwtechniek versnellen.

Het initiatief zoekt met robottechniek een antwoord op vier thema’s in de sector: Steeds beperktere beschikbaarheid van menskracht, noodzaak om bodem meer te ontzien, maatschappelijke acceptatie van het werk van de agrariër en de innovatieve zelflerende techniek die de mens inhaalt.
De mogelijkheden die de producten bieden zijn veelal onbekend en verschillen per klant en perceel, door de samenwerking is het voor elke agrariër mogelijk om de producten te zien, proberen en aan te schaffen.