De Karat 10 driebalks cultivator komt nu op de markt in uitgebreide gemonteerde en half gemonteerde versies. Op het eerste gezicht lijkt hij duidelijker dan de vorige modellen: De tanden zijn symmetrisch om de trekas geplaatst, waardoor de machine extreem weinig trekkracht heeft en zijwaartse trek wordt voorkomen. Dit is vooral belangrijk wanneer de cultivator met rupsgeleiding wordt gebruikt. Tegelijkertijd zorgt het voor een intensieve menging.

Veel andere verbeteringen

  • De vleugelaandelen voor de ondiepe teelt zijn verbreed. Voor de diepe teelt kunnen ook smalle aandelen worden gebruikt. Alle aandelen zijn optioneel verkrijgbaar in hardmetaal.
    DeltaCut-aandelen kunnen worden gebruikt voor de zeer ondiepe teelt, Met het standaard snelwisselsysteem kunnen de aandelen snel en eenvoudig worden verwisseld voor werkdiepten tot 30 cm.
  • Centraal verstelbare nivelleertanden zorgen voor een gelijkmatige nivellering.
  • Speciaal gevormde egalisatieschijven, die voor goede werkresultaten op zware gronden zorgen, zijn optioneel verkrijgbaar.
  • Nieuw zijn ook grensschijven en tanden die mechanisch of hydraulisch kunnen worden opgeklapt.
  • Dissels in verschillende types en lengtes maken nog meer veelzijdige toepassingen in de professionele teelt mogelijk en maken het gebruik met tractoren met dubbele banden mogelijk.

Voor grote hoeveelheden organisch materiaal

De cultivator kan optioneel worden uitgerust met een hydraulisch verstelbare voorschijf. Hierdoor kunnen grote hoeveelheden organisch materiaal nog beter in de bodem worden opgenomen. De schijven, die afzonderlijk aan bladveren hangen, hakken organisch materiaal fijn en breken grove grondkluiten, zodat de machine de grond intensief kan mengen en zonder verstoppingen kan werken.

Vele varianten
De nieuwe cultivator Karat 10 is verkrijgbaar in aangebouwde en halfgedragen versies, met werkbreedtes tussen drie en zeven meter. Een tractieverhoger en het ContourTrack-systeem dat zorgt voor een gelijkmatige werkdiepte in heuvelachtig terrein zijn beschikbaar voor de halfgedragen modellen. Klanten kunnen desgewenst kiezen uit het volledige assortiment LEMKEN-walsen. Een naloopeg voor het verwijderen van grond van wortels kan optioneel worden gemonteerd.

LEMKEN Grubber Karat 10 Einsatz Stoppelbearbeitung (2)