Nieuw! AbeTrac; multifunctionele werktuigdrager

Abemec presenteert met gepaste trots een nieuwe multifunctionele werktuigdrager; de AbeTrac.
Samen met HVL Liessel bouwde Abemec Sevenum naar eigen idee een nieuwe machine die als verplegingsmachine in de asperges, bloembollen, aardappelen, groenten, bomenteelt en biolandbouw aan het werk kan. Dit past helemaal in het gedachtengoed van het leveren van “Mechanisatie op maat” en een circulaire economie.

De basis is namelijk het pendelende onderstel van een Agrifac ZA3400 zelfrijdende veldspuit. Voor het zicht, de wendbaarheid, de aanbouwmogelijkheden en het bedieningsgemak is, in samenwerking met HVL Liessel, een compleet nieuw chassis ontwikkeld, waarbij de cabine en de motor (Deutz, zescilinder met 205 pk naar achteren zijn verplaatst. Het motorblok ligt achter de cabine, waardoor opbouw van een tank / zaaibak met een snelwisselsysteem achter de cabine mogelijk is. De complete elektronica, hydrauliek componenten en bediening is nieuw, de gebruikte componenten zijn gerebuild.

Andere belangrijke aspecten die bewaard zijn gebleven door het gebruik van het Agrifac onderstel zijn de luchtvering, de hydrostaat, de bodemvrijheid en de spoorbreedteverstelling. De laatste twee kenmerken maken de AbeTrac uniek in zijn soort.

De eerste AbeTrac is klaar en wordt gebruikt door Loonbedrijf Hermans in Maasbree (L.). Deze machine heeft een spoorbreedteverstelling van 150 – 225 cm en een bodemvrijheid van 105 cm en kan daardoor op bijna elk perceel en voor bijna elk gewas ingezet worden. De productie van een tweede machine is inmiddels gestart en deze AbeTrac zal een spoorbreedte krijgen van 225 – 320 cm, uitermate geschikt voor de rijpaden in de biologische landbouw.

Door plaatsing van de cabine is het zicht op de fronthef uitermate goed. Voor het zicht op de binnenkant van de wielen is een camera onder de machine gemonteerd. Voor de bediening wordt gebruik gemaakt van een nieuwe bedieningseenheid in de armleuning, hiervoor wordt gebruik gemaakt van de stoel, armleuning en rijpedaal bekend van de 500 serie van Fendt.

Verder voldoet de machine aan zowel CE keur, als ook de verkeerswetgeving, RDW.

Neem voor meer informatie contact op met Ard Stappers of John van Spijk.