;

Laatste nieuws

Hoe meld ik MIA\Vamil?

woensdag 30 januari 2019
Ook in 2019 kunt u weer gebruik maken van MIA\Vamil. De Vamil biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. En dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving.

Gunstig voor uw portemonnee dus, maar hoe meld u uw milieu-investering eigenlijk?
- Vraag eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 1 (eH1) aan via eHerkenning.nl (eHerkenning is een soort DigiD voor       bedrijven).
- De melding van uw milieu-investering verloopt via het eLoket op MijnRVO.nl.
- Log in met uw eHerkenning, kies voor de optie betrouwbaarheidsniveau 1.
  Bent u intermediair? Gebruik dan uw eigen eHerkenningsmiddel en niet van het bedrijf waarvoor u meldt.
  Het online meldingsformulier vindt u rechts op de pagina MijnRVO.nl onder ‘Direct regelen’.
- Vul het MIA\Vamil-formulier volledig in.
  U vindt het formulier in het eLoket onder de letter ‘M’ en onder de letter ‘V’.
  Heeft u eerder ingediend, dan kunt u het reeds ingevulde formulier gebruiken.
- Reeds eerder ontvangen subsidie (bijv. subsidie jonge landbouwers) moet u aftrekken van de te melden    investeringskosten.
- Controleer het formulier en verstuur het digitaal met de knop ‘verzenden’.
- Vragen tijdens het invullen, kunt u stellen bij het eLoket.

Meldingsdatum
Algemeen geldt dat, als u een melding voor MIA\Vamil in wilt dienen, u dit moet doen binnen drie maanden nadat u een verplichting bent aangegaan voor het kopen van het bedrijfsmiddel. Bijv. het tekenen van een koopovereenkomst.

Vamil
De Vamil biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Door af te schrijven in het jaar waarin u dat het beste uitkomt, vermindert u de fiscale winst. U hoeft dan over het jaar dat u meer afschrijft minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen.

MIA
Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Er mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft.

MIA/ Vamil vergemakkelijkt de marktintroductie en marktverbreding van een innovatieve en milieuvriendelijke techniek. De opname van de techniek op de Milieulijst verlaagt de financiële drempel voor ondernemers die overwegen deze innovatieve technieken aan te schaffen. Daarnaast hebben technieken op de Milieulijst een aantoonbaar ‘groen’ imago.


Image title

Aan het laden
Aan het laden