Ecorobotix ontwikkelt nieuwe gewasalgoritmen voor zijn AI-software

Ecorobotix kondigt met trots de voortdurende ontwikkeling aan van zijn nieuwste AI-softwarealgoritmen, die nu als “bètaversie” beschikbaar zijn om door Ecorobotix-klanten te worden getest. Deze nieuwe algoritmen betekenen een aanzienlijke vooruitgang op het gebied van gewas compatibiliteit en bieden nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de ARA ultra hoge precisie spuitmachine.

Welke nieuwe gewasalgoritmen zijn in ontwikkeling?
– Tweezaadlobbigen in tarwe
– Wortelen
– Aardappelen in witlof
– Dok + Distel
– Katoen
– Soja

Klanten met een ARA-spuitmachine hebben gedurende een beperkte tijd gratis toegang tot deze gewasalgoritmen. Nieuwe klanten in 2024 kunnen ook van deze mogelijkheid profiteren. We adviseren klanten die geïnteresseerd zijn in het testen van deze algoritmen contact op te nemen met onze verkopers.

Onder de algoritmen springt het wortelalgoritme eruit als bijzonder robuust en het oogst al lof van vroege gebruikers, met recente feedback die indrukwekkende resultaten laat zien op het veld van een klant in Frankrijk.

De veelzijdigheid van de ARA-spuitmachine voor verschillende velden en gewastypen is een topprioriteit voor Ecorobotix, waardoor regelmatig nieuwe algoritmen moeten worden geïntroduceerd. De Plant-by-Plant AI-software van Ecorobotix beschikt over een uitgebreide reeks van ongeveer 20 verschillende gewasalgoritmen, die veelzijdigheid en aanpassingsvermogen bieden voor verschillende spuitmethoden. Naast herbiciden kan de ARA-spuitmachine insecticiden, fungiciden, meststoffen en biostimulanten nauwkeurig toepassen, waardoor tot 95% van deze chemicaliën wordt bespaard. Voor gewassen die niet onder specifieke algoritmen vallen, biedt het All-Green algoritme of rij-algoritme van de software aanpasbare oplossingen.

Bekijk hier alle informatie over de Ecorobotix