TED is de eerste 100% elektrische robot die speciaal ontwikkeld is voor werkzaamheden in de wijngaard. De robot kan autonoom werken tussen wijnstokken en is ontworpen om bodemverdichting te beperken.

Met TED kunt u effectief en nauwkeurig mechanisch wieden, zonder herbiciden, met respect voor de bodem en uw gewassen. TED is eenvoudig in gebruik; het universele montageframe biedt de mogelijkheid om verschillende gereedschappen te koppelen.

TED is een product van het Franse Naïo Technologies en wordt in Nederland verkocht door Abemec BV.

Subsidie voor Groen Economisch Herstel

De Naïo TED komt in aanmerking voor de Subsidie voor Groen Economisch Herstel.
Deze subsidieregeling is bedoeld voor elke agrarisch ondernemer. De subsidie bedraagt 60% of 75% (jonge landbouwers) van het geïnvesteerde bedrag.

Voor een investering in robotisering is de kans op toekennen van de subsidie groot, aangezien deze in meerdere categorieën geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld:

B3; robotisering – duurzame bestrijding
Autonome systemen voor het herkennen en bestrijden van ziekten, plagen, onkruiden

D1; Elektrische voertuigen gericht op het uitoefenen van landbouwgerichte activiteiten
Elektrische of hybride aangedreven mobiele machine bestemd voor het verrichten van werkzaamheden in de land- en tuinbouw, waarbij de aandrijving is voorzien van een elektromotor, waar bij de opslag van energie een of meerdere accu’s worden toegepast.

Voor aanvullende informatie of advies over deze subsidieregeling kunt u kijken op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidie-groen-economisch-herstel-landbouw of neemt u contact op met uw eigen subsidieadviseur.

Heeft u vragen of bent u benieuwd of TED iets voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via sales@abemec.nl of 0413 38 29 11.