AgroLeeft

Abemec is ook partner van AgroLeeft.

AgroLeeft brengt studenten en ondernemers samen. Studenten werken met de modernste faciliteiten in het werkveld en krijgen de kans opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren. Ze krijgen kwaliteitsonderwijs waarvan zeker is dat het aansluit op de praktijk en ondernemers komen in contact met toekomstige medewerkers.
Samen leren, samen werken, samen leven.

AgroLeeft is een samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost-Nederland. Door intensief samen te werken aan onderwijsvernieuwing en een gezamenlijke werving en PR, zorgen we ervoor dat er voldoende personeel met relevante kennis voor onze sector beschikbaar blijft.

Een voorbeeld uit de praktijk, waarbij Abemec samenwerkt met het Citaverde College.

“In het kader van AgroLeeft zijn de studenten loonwerk klas 2 niveau 3 BOL/BBL van het Citaverde College Roermond aan de slag gegaan met de gps-training door Abemec Sevenum. Het was een goed georganiseerde training, waarmee de studenten een start kunnen maken in de dagelijkse praktijk.
Het programma bestond uit het opstellen van AB lijnen, instellen machine werkbreedtes, hedendaagse storingen, werking van gps, sensoren, taakkaarten, databeheer en casusopdrachten. Een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven! “