Plaatsspecifiek mest uitrijden


Weten wat de bodem nodig heeft is cruciaal bij het uitrijden van vloeibare mest. In samenwerking met Agrifirm is het mogelijk om hiervoor een bodemscan uit te laten voeren. De scanner komt op uw perceel en meet de verschillende waardes. Samen met uw bedrijfsadviseur wordt er een bemestingsplan gemaakt, waarin staat hoeveel mest er plaatsspecifiek nodig is voor een goed rendement.

Om met uw mengmesttank plaatsspecifiek uit te kunnen rijden moet de bemester worden voorzien van een afgifteregelsysteem. Deze meet continu hoeveel mest er op dat moment wordt uitgereden.

Abemec kan uw bestaande of nieuwe tank uitrusten met deze techniek. Vaak wordt de complete besturing van de hydrauliek ook in deze verandering meegenomen. Door middel van de ISO-bus stekker wordt de tank aangestuurd, de bediening van de complete tank verloop via uw GPS computer.

De afgiftekaart wordt draadloos in de GPS computer geladen. Dit gaat volgens het ISO-XML protocol, dat voor elk GPS-systeem gelijk en daardoor merkonafhankelijk is. Tijdens het bemesten bekijkt de computer continu hoeveel mest er op deze positie gewenst is. Vervolgens wordt dit vergeleken met de werkelijk uitgebrachte hoeveelheid en indien nodig bijgesteld.

Meer informatie?

Bel naar:
+31 (0)413 38 29 11
Mail naar: sales@abemec.nl
Aan het laden
Aan het laden