Orion, de nieuwe getrokken veldspuit van Lemken

Met de Orion speelt Lemken in op de vraag vanuit de markt naar veldspuiten met eenvoudige bediening, goede reiniging en een spuitboomgeleiding met optimale afstand tot het gewas. De getrokken veldspuit is uitgerust met een aluminium spuitboom met werkbreedtes van 24 tot 39 meter en leverbaar met tankvolumes van 4000, 5000 of 6000 liter en een schoonwatertank van 620 liter. De AdaptiveBalancingControl (ABC) van Lemken zorgt voor een goede positie van de spuitboom, waarbij het zwaartepunt onder het draaipunt ligt.

Orion getrokken veldspuit van Lemken

De robuuste maar lichte aluminium spuitboom klapt afhankelijk van de werkbreedte twee tot drie keer in zijdelings naast de hoofdtank. Via de optionele proactieve spuitboombegeleiding kunnen de spuitboomarmen afzonderlijk direct op veranderingen in het gewas of oneffenheden inspelen. Een echte continue circulatieleiding met individuele spuitdopschakeling zorgt voor de nodige precisie.

De productvuller met een inhoud van 55 liter is voorzien van randbevochtiging zonder nevelwerking. Optioneel zijn de aanzuig- en spoelaansluiting voor een ‘Closed Transfer System (CTS)’. Zo kunt u gewasbeschermingsmiddelen vullen zonder risico op puntvervuiling en zonder er zelf mee in contact te komen. Alle leidingen zijn onderhoudsvriendelijk onder de afschermingen aan beide kanten van de veldspuit aangebracht.

In de binnenzijde van de tank zorgt een krachtig hydraulisch injector-roerwerk ervoor dat het spuitmiddel ook na een langere spuitperiode een optimale concentratie geeft. Door de elektronische niveau-indicator heeft u altijd zicht op de tankinhoud.

Een automatische lastafhankelijke rem doseert het remmen en zorgt voor extra rijveiligheid. Afhankelijk van de tankinhoud is de Orion voorzien van een telescopische of een geflensde as, waarmee verschillende spoorbreedtes mogelijk zijn. Met een maximale breedte van 2,55 meter vormen ook smalle doorgaande wegen geen probleem.

De Orion is uitgerust met ISOBUS en kan hierdoor op tal van manieren bediend en verbonden worden. Door de Lemken MegaSpray bediening kan de bediening zowel op de veldspuit via de Opus-terminal plaatsvinden als vanuit de cabine met de betreffende ISOBUS-terminal.

De eerste Orion veldspuiten zijn vanaf de zomer van 2020 verkrijgbaar.