De nieuwe V-knoper voor de Krone Big Pack persen combineert de hoge betrouwbaarheid van de dubbele knoper met het ontbreken van touwrestjes van de enkele knoper.

De V-knoper heeft ten opzichte van bestaande knopers een grotere opening in v-vorm onder de knoperbek. Ook is er een nieuwe commandoschijf die het geheel bedient en is het mes op de afschraaphendel vervangen voor een touwuittrekker. Het mes staat nu direct voor de touwhouderschijf.

Knopen
Het verschil met de andere knopers is de beginknoop van iedere baal. De naalden leggen het touw over de knoperbek die direct begint met draaien. Met behulp van de afschraaphendel worden de touwuiteinden uit de touwhouder getrokken en onstaat een lusknoop. Dankzij de V-vorm kan bij het vormen van de baal de lusknoop makkelijk uit de knoperbek getrokken worden. De touwafschraper trekt het touw langs het vaste mes, waardoor het wordt afgesneden.

De sluitknoop verschilt nagenoeg niet van de dubbele knoper zoals Krone die al langer gebruikt. Het enige verschil is dat het touw nu niet wordt doorgesneden door het mes op de afschraaphendel, maar door de touwhouderschijf die langs een vast mes draait. De touwafschraper vormt vervolgens de knoop.