Krone heeft de kleinste modellen in de Big X serie (480, 530, 580 en 680) een update gegeven. De hakselaars hebben een stage V MTU motor gekregen en de walsen van de Optimaxx korrelkneuzer zijn breder geworden om een groter wrijvingsoppervlak te creëren.

De nieuwe rollen-korrelkneuzers zijn beschikbaar in twee uitvoeringen; met 105/123 tanden voor middellange haksellengtes en met 123/144 tanden voor korte tot middellange haksellengtes.

Ook kregen de machines een nieuwe cabine die is gebaseerd op de cabine van de Big X 680-1180, waarbij gekozen kan worden voor de standaard premium comfortcabine of de luxer uitgevoerde premium comfortcabine.

De standaard premium comfortcabine is uitgerust met een 8 inch touchscreen inclusief usb- en videopoort. Een zonnescherm aan de voorzijde en ruitenwissers op het voorraam en zijkanten.

De premium comfortcabine is voorzien van een leren stuurwiel, een 12 inch machineterminal inclusief usb- en videopoort, een koelbox en zonneschermen voor, rechts en achter. De cabine heeft 3 ruitenwissers voor, twee aan de zijkanten en een achter.