Landbouwmechanisatiebedrijf Abemec, groeit door en breidt uit. Door de toenemende behoefte aan specialisatie, de uitbreiding van het akkerbouwassortiment met Dewulf en het importeurschap van het volledige Fendt Full Line programma heeft Abemec besloten om de verkoopactiviteiten te splitsen.

Vanaf 1-1-2020 bestaat Abemec uit:

De nieuwe logo's van Abemec

Agromec
Per 1-1-2020 is de nieuwe verkooporganisatie Agromec operationeel. Agromec is opgericht voor de verkoop van het volledige Fendt Full line programma dat verkocht zal worden vanuit de vestigingen in Goes, Sevenum, Steenbergen (alleen tractoren), Veghel en Waalwijk. Het verkoopteam zal vanuit alle vestigingen in Zuid-Nederland opereren.

Abemec Machines
Het brede pakket landbouwmachines van alle merken, behalve Fendt, wordt verkocht vanuit de overige Abemec vestigingen, waarbij de vestigingen in Beek en Donk, Geldermalsen, Sevenum, Steenbergen en Zeewolde als key-vestigingen fungeren en het verkoopteam vanuit alle vestigingen opereert. Beek en Donk is per 1-3-2020 de nieuwe vestiging en komt in plaats van de vestiging in Gemert.

Abemec Service
Voor onderhoud, reparatie en services voor zowel Agromec als Abemec Machines kunt u nog steeds, zoals u gewend bent, terecht bij alle huidige 20 Abemec servicevestigingen. Vanuit de key-vestigingen zullen de servicevestigingen maximaal ondersteund worden met speciaal gereedschap, gespecialiseerde monteurs, onderdelen etc.

Nieuwe slogan: Mechanisatie op maat
Het is onze missie om ondernemers te ontzorgen bij de keuze en configuratie van passende mechanisatie, onderhoud & reparatie, financiering en verzekering. Abemec en Agromec zijn continu in beweging om te blijven zorgen voor mechanisatie op maat.

Nieuw concept: Fendt Farming
Agromec is de eerste en enige verkooporganisatie in Nederland met meerdere vestigingen die zich volledig richten op het Fendt Full line programma. Vanuit deze specialisatie introduceert Agromec een uniek concept: Fendt Farming: gericht op het optimaal benutten van Fendt techniek. Met het Fendt Full line programma kunnen ondernemers een steeds groter deel van hun mechanisatie volledig met Fendt techniek invullen.

Fendt Farming is de manier van ondernemen waarbij ondernemers samen met de specialisten van Agromec de configuratie en het onderhoud van Fendt machines maximaal afstemmen op de specifieke bedrijfssituatie. Op die manier zorgt Fendt Farming voor maximale efficiëntie, rendement, comfort en werkplezier.

Gespecialiseerde service
De behoefte aan specialisme uit zich ook op servicevlak. Afgelopen jaren zijn we als organisatie al bezig geweest om een aantal servicevestigingen te specialiseren in onderhoud en reparatie van specifieke merken. Dat heeft zich geresulteerd in de volgende specialisaties per vestiging:

Reek                        Airmix voermengwagens
Rijsbergen              Tuinbouw
Geldermalsen        Fruitteelt
Gilze / Veghel        Merlo Roto
Gemert                    Krone / MF
Oploo / Sevenum  Beregening

Graag willen we nogmaals benadrukken dat u, ongeacht merk of soort machine, bij al onze servicevestigingen terecht kunt voor verkoop, onderhoud, reparatie en services.