Ook in 2022 kunt u weer gebruik maken van MIA\Vamil. De Vamil biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. En dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving.

Vamil
De Vamil biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Door af te schrijven in het jaar waarin u dat het beste uitkomt, vermindert u de fiscale winst. U hoeft dan over het jaar dat u meer afschrijft minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen.

MIA
Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Er mag 27%, 36% of 45% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft.

MIA\Vamil vergemakkelijkt de marktintroductie en marktverbreding van een innovatieve en milieuvriendelijke techniek. De opname van de techniek op de Milieulijst verlaagt de financiële drempel voor ondernemers die overwegen deze innovatieve technieken aan te schaffen. Daarnaast hebben technieken op de Milieulijst een aantoonbaar ‘groen’ imago.

Neem voor meer informatie contact op met uw Abemec verkoper of kijk op rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/miavamil