Krone presenteert nieuwe schudder: Vendro

De nieuwe schudder-serie Vendro bestaat uit 9 modellen die de huidige KW-schudders gaan vervangen. De werkbreedtes van de nieuwe machines ligt tussen 4,70 en 11,20 meter.

De Vendro schudders zijn korter achter de trekker aangebouwd, wat resulteert in minimale voorasontlasting, compacte transportafmetingen en een lager benodigd hefvermogen in vergelijking met de voorgangermodellen. De automatisch opklappende beschermbeugels geven maximale wendbaarheid in werkpositie.

De hermetisch afgesloten, onderhoudsvrije, hoofdaandrijving met geïntegreerde vrijloop staat voor maximale levensduur en veiligheid. De rotoraandrijving is, net al bij alle krone schudders, onderhoudsvrij en draaien in een gesloten vetblad, waardoor het onderhoud tot het minimum beperkt wordt.

De Vendro is uitgerust met het eveneens nieuwe OptiTurn-concept. Doordat de tanden zeer dicht in de buurt komen van de tastwielen is een voorbeeldige bodemaanpassing gegarandeerd. De gepatenteerde OptiTurn-schuddertand staat voor een uitstekende gewasopnamen en aansluitende verdeling. Dankzij de driedimensionale vorm wordt het gewas schoon opgenomen en van de bodem opgetild. Door de gebogen vorm wordt het gewas verliesvrij en gelijkmatig over de twee poten van de schuddertand verdeeld en perfect opgenomen. Een gelijkmatig en luchtig schudbeeld is het resultaat. De drogingstijd wordt tot een minimum beperkt, waardoor ook korte oogstperiodes optimaal benut kunnen worden.