Begin 2022 stopt KPN met het 3G-netwerk. Wat houdt dat precies in voor uw gps?

In principe hoeft u niets te doen. Vrijwel alle gps-systemen (Fendt, Trimble, Raven/SGB) zullen bij het stoppen van 3G overgaan op 2G. Dat gebeurt automatisch, het aanpassen van instellingen is niet nodig.

Het bereik van het 2G-netwerk is vergelijkbaar met dat van het 3G-netwerk. Het verschil tussen de beide netwerken is de hoeveelheid data die verzonden kan worden. Dat is bij het 2G-netwerk lager. Aangezien het verzenden van de correctiegegevens heel weinig data vraagt, verwachten wij geen problemen bij de overgang naar 2G.

Overgang naar 4G
Het is ook mogelijk om over te stappen naar een 4G-netwerk. Dat kan wenselijk zijn als de simkaart ook gebruikt wordt voor andere telemetrie-oplossingen, zoals draadloos taakkaarten versturen of internet. Voor een overstap naar 4G is wel een aanpassing van het gps-systeem nodig.

Wilt u weten wat het verdwijnen van het 3G-netwerk betekent voor uw gps-systeem of heeft u interesse in een overstap naar 4G? Neem dan contact op met uw Abemec vestiging of met verkoper Smart Farming Erik Lathouwers.