;

Laatste nieuws

Nieuwe precisie in Fendt gewasbescherming

donderdag 3 oktober 2019
Fendt Rogator 600-serie - Nieuw topmodel
De Fendt Rogator 600-serie wordt uitgebreid met het topmodel Fendt Rogator 665 met een maximaal vermogen van 307 pk. Vanaf 2020 zullen alle machines worden uitgerust met een 6-cilinder lijnmotor met een cilinderinhoud van 7,4 liter. De zelfrijdende voertuigen voldoen aan de Europese emissienorm Stage V door het gebruik van een passief roetfilter en bovendien wordt het assortiment beschikbare banden uitgebreid met twee modellen.
Focus op efficiëntie en het milieu met Fendt OptiNozzle
De nieuwe spuitdopregeling Fendt OptiNozzle zorgt voor een optimale toepassing en een gegarandeerde naleving van de gekozen driftreductie. De bestuurder bepaalt de spuithoeveelheid, de gewenste driftreductie en de juiste druk voor het optimale druppelspectrum. Fendt OptiNozzle selecteert vervolgens automatisch de juiste spuitdop of spuitdopcombinatie zodat de gewenste driftreductieklasse wordt gehandhaafd tijdens het spuiten, zelfs bij veranderende snelheden of volumes. De automatische aanpassing van de spuitdoppen of spuitdopcombinatie vergroot het snelheidsbereik tijdens het spuiten aanzienlijk. Met Fendt OptiNozzle kunnen ook wettelijke eisen en streefwaarden voor driftreductie en rijafstanden ook bij gewijzigde toepassingsparameters eenvoudig en nauwkeurig worden aangehouden.

TIM - De perfecte combinatie
Bij de combinatie met een Fendt Vario, die de AEF-gecertificeerde TIM-functionaliteit ondersteunt, kan de getrokken Fendt Rogator 300-veldspuit communiceren met de tractor en deze automatisch bedienen via de Tractor Implement Management (TIM) -functie. De getrokken spuit berekent de optimale snelheid passend bij de gekozen spuitdop(combinatie), de gewenste driftreductie en uit te brengen spuithoeveelheid. Afhankelijk van de gebruikte spuitdop of spuitdopcombinatie regelt de veldspuit de snelheid van de spuitcombinatie op de berekende gewenste snelheid. Dit zorgt ervoor dat de applicatie altijd plaatsvindt met de gewenste driftreductie. Met actieve TIM-besturing heeft de bestuurder de mogelijkheid om de snelheid aan te passen. Hij kiest uit de gegeven snelheidsniveaus en de combinatie houdt automatisch de geselecteerde snelheid aan. Tegelijkertijd past de spuit de gebruikte spuitdop of spuitdopcombinatie aan de gewijzigde snelheid aan.

Stabiliteit in elke situatie – onafhankelijke wielvering en Fendt Stability Control
Vanaf een spoorbreedte van 1,80 m is de nieuwe hydropneumatische onafhankelijke wielvering beschikbaar voor de getrokken Fendt Rogator 300-veldspuit. De twee hydraulische cilinders dempen het voertuig en verhogen zo de stabiliteit in bochten, moeilijke wegomstandigheden en hellingen. De vering vermindert de belasting van de tractor en de spuitbomen aanzienlijk en maakt een nog grotere nauwkeurigheid en stabiliteit mogelijk - zelfs bij hoge snelheden. De Fendt Rogator 300 met de automatische niveaucontrole Fendt Stability Control garandeert veilig gebruik op hellingen en een stabiele wegligging. De niveauregeling biedt altijd de volledige veerweg onafhankelijk van de belasting en gaat rolbewegingen tegen. Bij het vullen van de tank biedt de individuele wielophanging zijn voordeel, omdat het een automatische nivellering van de Rogator 300 mogelijk maakt en dus nog nauwkeuriger vult.

Nog meer werkbreedte voor de Fendt Rogator 300
De getrokken Fendt Rogator 300 veldspuit is nu gelijk aan de zelfrijdende serie met een werkbreedte tot 36 meter. Bij een maximale werkbreedte van 36 meter, is de spuitboom in drie delen gevouwen voor een optimaal transport. Dankzij snelle en precieze spuitboomreacties zorgt de nieuwe constructie voor een verbeterde bodemaanpassing, zelfs bij hogere snelheden. In combinatie met de standaard enkelevoudige doppenschakeling garandeert dit de hoogste toepassingsnauwkeurigheid en prestaties. Deze spuitboomgeleiding is ook beschikbaar voor de Fendt Rogator 600-serie.De nieuwe producten uit de Fendt Rogator 600- en Fendt Rogator 300-serie zijn beschikbaar vanaf januari 2020.

Image title
Image title
Aan het laden
Aan het laden