;

Laatste nieuws

Fendt 900 Vario

donderdag 4 juli 2019
Met de nieuwe Fendt 900 Vario generatie 6 lanceert Fendt een compleet nieuwe ontwikkeling die nieuwe normen stelt in de hogere prestatieklasse. De nieuwe modellen zijn afgestemd op de individuele behoeften van grote bedrijven en loonwerkers over de hele wereld. Talloze technische ontwikkelingen, een uitgebreid connectiviteitspakket, het relatief lage eigen gewicht en het krachtige nieuwe ontwerp maken een wereldwijd en veelzijdig gebruik mogelijk.
De nieuwe Fendt 900 Vario serie met vijf modellen (930 Vario, 933 Vario, 936 Vario, 939 Vario en 942 Vario) is een compacte grote tractor met een vermogensbereik tussen 296-415 pk (ECE R120). Hij vult de klasse aan tussen de modellen van de Fendt 800 Vario en de 1000 Vario. Met het nieuwe topmodel Fendt 942 Vario gaat de 900-serie voor het eerst veel verder dan de 400 pk.

Als een bekende allround tractor is de nieuwe 900-generatie veelzijdig. De 900 is gebouwd voor zware tractor- of PTO-werkzaamheden, zoals hout hakselen en is ook geschikt voor transport tot 60 km/h. Het lage eigen gewicht van slechts 11,7 ton en het geïntegreerde bandenspanningscontrolesysteem VarioGrip maken deze serie uitermate geschikt voor werkzaamheden met lage bodemdruk en hoge trekkracht. Het modulaire ontwerp met en zonder hefinrichting achter, aftakas achter, frontaftakas, terugrijdinrichting en een groot aantal hydraulische hef- en hefinrichtingvarianten is compatibel met alle populaire aanbouwwerktuigen.

Nieuwe aandrijflijn: krachtpatser met laag brandstofverbruik
Alle modellen van de 900-serie zijn uitgerust met een volledig nieuw voor Fendt ontworpen MAN 6-cilindermotor met 9 liter inhoud en VTG turbocompressor met variabele turbinegeometrie. De verversinginterval voor motorolie is voor het eerst verhoogd tot 1000 uur. De aandrijflijn Fendt VarioDrive verzekert een optimale vermogensoverdracht op de bodem. Maximale trekkracht is daarbij gegarandeerd.
Het krachtige Fendt iD-concept met laag toerentalconcept wordt nu voor het eerst gebruikt in de 900-serie. Het nominale toerental is 1.700 tpm. Stationair draait de motor 650 tpm. De topsnelheid van 60 km/h bereikt de nieuwe Fendt 900 Vario al bij 1450 tpm, 50 km/uur bij 1200 tpm, bij 40 km/h de snelheid 950 tpm. Het maximale koppel van 1.970 Nm voor het topmodel Fendt 942 Vario wordt bereikt bij slechts 1.100 tpm.

Het koppel wordt dynamisch verdeeld over de voor- en achteras, afhankelijk van de bodemgesteldheid. De vooras wordt afzonderlijk aangedreven. Het ontkoppelen van de achter- en vooras vermijdt spanning tijdens het rijden op wegen en bochten en zorgt voor volledige tractie in het veld. Bij het nemen van bochten wordt de tractor door de bocht getrokken door het zogenaamde "pull-in turn"-effect. Het resultaat: een kleine draaicirkel met volledige tractie.

Met de verdere ontwikkeling van de Fendt 900 Vario is ook de nieuwe emissienorm Stage V (EU) geïmplementeerd. De rookgasreiniging in deze nieuwe zware serie vindt plaats met een uitlaatgasnabehandelingssysteem met behulp diesel-oxidatiekatalysator, roetfilter en bekende SCR (Selective Catalytic Reduction naar Sticksoffreduktion). De MAN-motor maakt gebruik van een common-railsysteem met een injectiedruk van 2.500 bar. De hoge druk optimaliseert de verbranding.

Volledige connectiviteit binnen en buiten de cabine
Met de nieuwe Fendt 900 Vario is nu een nieuwe cabineklasse gearriveerd: de Fendt Life Cab.
Voor de eerste keer kunnen via connectiviteit machinegegevens van de 900 Vario in realtime worden weergegeven. Als het basistelemetriepakket gereed is, wordt de benodigde hardware meegeleverd. Dit verzorgt de opname en verzending van gegevens voor verschillende nieuwe services.

Fendt Connect
Fendt Connect is het centrale telemetriesysteem voor het analyseren en beheren van machinebewerkingen. Het leest machinegegevens, slaat het op en evalueert het. De gegevensoverdracht vindt plaats via draagbare radio. Dit maakt locatie-onafhankelijk machineparkbeheer en optimalisatie van de machine-instelling mogelijk.
Fendt Connect biedt twee toepassingen voor de klant: de besturing van hun eigen machinegegevens en de diensten die door de dealer worden aangeboden.

Naast de informatie over de positie van een machine worden ook uitgebreide CAN-busgegevens van de tractor vastgelegd. Op de pc of via een smart device kan de eigenaar van het voertuig allerlei informatie opvragen, zoals de positie en trajecten van de tractor in een kaartweergave, het brandstofverbruik, de snelheid en werktijd van de machine evenals het gebruik van de machine. Foutmeldingen en service-intervallen zijn ook zichtbaar.

Door de vrijwillige toestemming van de eigenaar van het voertuig heeft de dealer ook toegang tot de machinegegevens. Een snel overzicht van aankomende onderhoudsintervallen of het uitlezen van foutcodes maakt het zogenaamde voorspellende onderhoud, d.w.z. voorspellend onderhoudswerk op de betreffende machine, alleen mogelijk. De klant heeft altijd de soevereiniteit over zijn machinegegevens. Bedrijfscijfers of agronomische gegevens worden niet opgeslagen of verzonden. Het hele proces is onderworpen aan de strikte richtlijnen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (DSGVO).

Smart Connect
Smart Connect is een service voor de bestuurder in de tractor. De bestuurder verbindt zijn iPad via de interne Wifi met de Fendt 900 Vario.
Machineparameters zoals tractorpositie, bewerkte zone, snelheid, brandstofverbruik of motorbelasting worden tijdens gebruik rechtstreeks naar de tablet verzonden. Deze weergave kan de afgelopen 60 minuten op een kaart of grafisch als een koers worden weergegeven.

Het scherm van de tablet dient als extra weergavegebied voor de beproefde Vario-terminal. Smart Connect helpt de bestuurder om informatie te presenteren die puur in controle is.
Smart Connect is standaardapparatuur in alle ProfiPlus-varianten.

Voor meer grip over de hele wereld
De nieuwe Fendt 900 Vario is ontworpen voor zwaar werk op alle gebieden over de hele wereld. Met de bekende flens of fusee biedt het een groot aantal verschillende bandencombinaties, vooral in Europa. Maar om aan de wereldwijde vereisten te voldoen, is er ook een 60-inch baanvariant voor de nieuwe serie. Zo kan de grote tractor voornamelijk in Noord-Amerika worden gebruikt voor toepassingen in rijen. De vooras die is ontworpen voor het volledige motorvermogen van de tractor is verder ontwikkeld.

Zoals reeds bekend, is het volledig geïntegreerde VarioGrip bandenspanningscontrolesysteem van Fendt ook beschikbaar als optie voor de nieuwe 900-serie. Het is echter uniek dat de bandenspanningsaanpassing voor dubbele banden nu ook mogelijk is met de Row Crop-variant door deze te integreren met in de autogemonteerde klep en luchtbehandeltechnologie vanuit de cabine. Ook tijdens het rijden.

Om de beschikbare kracht op de grond te brengen, trekkracht over te brengen en vergroten contactgebied te vergroten, zijn nieuwe banden voor de nieuwe 900-serie met een maximale diameter van 2,20 m (750 / 70R44) ontworpen.

Meer kracht door high-performance hydraulica
De nieuwe Fendt 900 Vario heeft een modulair hydraulisch systeem. Er zijn twee load-sensing-pompen (LS) met een inhoud van 165 of 220 liter.
Bovendien kan een hydraulisch systeem met hoge prestaties van 430 l/min optioneel worden geïnstalleerd met twee onafhankelijke hydraulische circuits. Twee autonome axiaalplunjerpompen kunnen voldoen aan de vraag naar verschillende stroomsnelheden en drukniveaus in beide hydraulische circuits. De volumestroom van regelpomp één is 220 l/min, die van de regelpomp twee is 210 l/min. Dankzij geïntegreerde overdrukventielen leveren de pompen in hun werkgroep altijd de juiste hoeveelheid olie bij de juiste druk. Het hoge hydraulische vermogen is afgestemd op het lage snelheidsconcept Fendt iD.

Image titleImage title

Aan het laden
Aan het laden