;

Laatste nieuws

Fendt 700 Vario

donderdag 4 juli 2019
Naast het nieuwe geïntegreerde Fendt-platform FendtONE is de nieuwe versie van de Fendt 700 Vario ook uitgerust met een ISOBUS-aansluiting aan de voorkant, een 6-delige multikoppeling voor een derde functie op de frontlader, ergonomische bediening in de vorm van een nieuwe joystick en nieuwe terminals. De Fendt 700 Vario voldoet aan de Europese emissienorm Stage V.
Fendt combineert in de nieuwe 700 Vario voor het eerst de vertrouwde On-Board bediening van de tractor via de terminal met een Off-Board platform op de home PC of Tablet voor planning of besturingstaken. De naam van deze nieuwe, intuïtieve bedieningsfilosofie is FendtONE, welke fungeert als een geïntegreerd Fendt-platform.

Universele intuïtieve bedieningsfilosofie
Met FendtONE kunnen gebruikers hun werkzaamheden of veldgegevens overal op een computer, tablet of smartphone plannen voor latere draadloze transmissie naar de tractor. Het FendtONE-systeem biedt smart farming toepassingen voor de Profi+, zoals geavanceerde GPS-mogelijkheden, de Fendt Task Manager voor efficiënt taakbeheer, Fendt Guide Sync voor velddatabeheer en documentatie voor tractorgebruik.

FendtONE is een platform waarop elke klant zijn specifieke applicaties kan vinden en de functionaliteiten vervolgens kan uitbreiden. Het ondersteunt de gebruiker bij het optimaliseren van de werkprocessen, machinegebruik en naleving van wettelijke vereisten voor documentatie.

Fendt Task Manager
Werktaken, zoals gewasbeschermingsapplicaties bestaande uit meerdere middelen op één veld kunnen eenvoudig en snel worden gemaakt met de Fendt Task Manager. Aan de geselecteerde bewerking worden diverse variabelen, zoals machine, personeel en gewasbeschermingsmiddel toegevoegd. Nadat de taak is opgeslagen kan deze ook voor andere toepassingen worden gebruikt. De daaropvolgende evaluatie vermindert het administratieve werk dat nodig is om te voldoen aan wettelijke documentatievereisten aanzienlijk.

Fendt Guide Sync
Fendt Guide Sync synchroniseert alle veldgrenzen, A-B lijnen of obstakels op alle geregistreerde machine. Met behulp van deze gegevens worden oppervlakken optimaal benut en gelijkmatig verwerkt met verschillende machines en op identieke begrenzingen en volglijnen. Synchronisatie binnen de vloot verlaagt het brandstofverbruik, omdat alle machines binnen het wagenpark worden afgestemd en oppervlakken efficiënter worden verwerkt.

Professioneel werken met open interfaces
FendtONE integreert ook het agrirouter ™ -platform voor gegevensuitwisseling. De gebruiker is vrij in de keuze van zijn besturingssystemen en machines, omdat er open interfaces zijn voor gegevensuitwisseling tussen de verschillende systemen. Boeren kunnen veldgegevens naar loonwerkers sturen, ongeacht de machinefabrikant., en behouden altijd volledige controle over hun gegevens, omdat de agrirouter ™ geen gegevens opslaat en de boeren zelf kiezen welke gegevens ze met andere systemen willen delen. Het hele proces is onderworpen aan de strikte richtlijnen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (DSGVO).

Ergonomische bediening
De ontwikkeling van de nieuwe bedieningsfilosofie in de Fendt 314 Vario was gericht op intuïtieve en individuele bediening en op ergonomie. De nieuwe multifunctionele joystick is uitgerust met extra functies en de dwarsbalk is ergonomisch geoptimaliseerd zodat er minder grip nodig is bij het bedienen van verschillende werktuigen. Met behulp van de vijf volledig toewijsbare toetsen kan de bediening verder worden gepersonaliseerd. De toewijzing van de toetsen wordt geregeld via de Individual Operation Manager (IOM) in de terminal. Een goed doordacht kleurconcept helpt de bestuurder snel zijn weg te vinden en voorkomt bedieningsfouten. Verder kunnen 19 voorgeactiveerde toetsen, zoals pre-activatie stuursysteem aan / uit of zwaailicht aan / uit, en ventielen via de IOM opnieuw geprogrammeerd worden.

Als optie, naast de bekende crossbar, is de nieuwe 3L-joystick met maximaal drie bedieningsniveaus en maximaal 27 functies beschikbaar. Met de 3L-joystick kunnen de voorlader Fendt Cargo en Fendt CargoProfi inclusief weegfunctie worden bediend. Naast de multifunctionele hendel kan de joystick 3L ook worden gebruikt om een ISOBUS-eenheid en / of tractorfuncties te bedienen. Met de extra omkeerknop op de joystick van 3L, maken frequente richtingswisselingen het mogelijk om snel en onvermoeibaar door de dag te werken.

Verdrievoudigd weergavegebied via nieuwe terminals
Het toenemende aantal terminaltoepassingen leidt tot een hogere vraag naar weergavegebieden binnen een tractor. Daarom is er de nieuwe Fendt 314 Vario samen met de nieuwe bedieningsfilosofie, een composiet van drie weergavemogelijkheden. Deze bestaan uit een nieuwe digitale stuurkolom display (dashboard), van 9", een 12” terminal op de armsteun en een optionele 12 "terminal in de hemelbekleding. De 12 "terminals kunnen worden verdeeld in zes door de gebruiker configureerbare tegels, terwijl het display op het dashboard Terminal Fendt Guide functies en alle basis trekkerinformatie zoals toerental, brandstoftankvulling enz. weergeeft. Het digitale dashboarddisplay wordt gemakkelijk bediend via een draai-drukknop op de armleuning.
Voor comfortabelere bediening kunnen de 12 "-beeldschermen ook als touchscreen worden bediend. De 12 "dakterminal kan worden teruggetrokken voor een beter overzicht halverwege in de headliner.

Meer werkcomfort
De ISOBUS-standaard voor aanbouwmachines blijft in de praktijk terrein winnen en om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de Fendt 700 Vario nu een ISOBUS-aansluiting aan de voorzijde. Dit betekent dat voor en achter gemonteerde werktuigen universeel met ISOBUS kunnen worden aangedreven. Dit verhoogt het gebruiksgemak en maakt de centrale bediening van de werktuigen via de armleuning mogelijk.

Image title
Aan het laden
Aan het laden