;

Laatste nieuws

Fendt 314 Vario

donderdag 4 juli 2019

Nieuw topmodel van de Fendt 300 Vario-serie

Meer vermogen
Het innovatieve extra vermogen concept; DynamicPerformance (DP) op de Fendt 314 Vario biedt 10 pk meer vermogen via vraaggestuurde besturing, precies wanneer dat nodig is. Het is niet gebonden aan rijsnelheid of speciale taken, maar werkt puur dynamisch.
De kracht van de tractor wordt gedistribueerd naar talrijke vermogensgebruikers, zoals aftakassen, hydrauliek, koelaggregaten en airconditioning. Het systeem detecteert wanneer bepaalde componenten meer vermogen nodig hebben en biedt vervolgens meer vermogen via een intelligente controller.
Het DP systeem registreert ook aftakaswerkzaamheden bij stilstand, zoals op de voermengwagen of op de mengmesttank. Ook tijdens transport en veldwerk wordt DynamicPerformance (DP) geactiveerd. De 10 pk extra kracht van de Fendt 314 Vario is interessant voor bedrijven die een compactere, lichtere en meer wendbare tractor nodig hebben, die indien nodig een hogere vermogensbehoefte kan dekken.

Geïntegreerde en innovatieve besturingsfilosofie - FendtONE
De Fendt 314 Vario is de eerste compacte tractor die de on-board wereld van de tractor combineert met de off-board wereld. FendtONE is de naam van het nieuwe geïntegreerde Fendt-platform, dat zowel in de tractor als op kantoor op mobiele apparaten werkt. Met de overkoepelende aanpak van FendtONE combineert Fendt de vertrouwde bediening van de tractor via de terminal met een platform voor planning of besturingstaken, die klassiek zijn op kantoor. Zowel het zicht in de tractorterminal als het online display zien er uniform en universeel uit, zodat de gebruiker gemakkelijk zijn weg kan vinden.

Met FendtONE kunnen gebruikers hun taken of veldgegevens overal op een computer of smart device plannen voor latere draadloze transmissie naar hun tractor.
Ten eerste biedt FendtONE slimme landbouwtoepassingen, zoals Fleet Guide Sync veldgegevens-, beheer- en GPSvolgsystemen, documentatie voor tractorgebruik en Fendt Task Manager voor efficiënt taakbeheer. FendtONE is een platform waarop elke klant zijn specifieke applicaties kan vinden en functionaliteiten achtereenvolgens kan uitbreiden. Het ondersteunt de gebruiker bij het optimaliseren van zijn werkprocessen, machinegebruik en naleving van wettelijke voorschriften voor documentatie en is dus voorbereid op de eisen van de toekomst.

Professioneel werken met open interfaces
FendtONE integreert ook het agrirouter ™ -platform voor gegevensuitwisseling. De gebruiker is vrij in de keuze van zijn besturingssystemen en machines, omdat er open interfaces zijn voor gegevensuitwisseling tussen de verschillende systemen. Boeren kunnen veldgegevens naar loonwerkers sturen, ongeacht de machinefabrikant, en behouden altijd volledige controle over hun gegevens, omdat de agrirouter ™ geen gegevens opslaat en de boeren zelf kiezen welke gegevens ze met andere systemen willen delen. Het hele proces is onderworpen aan de strikte richtlijnen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (DSGVO).

Ergonomische bediening
De ontwikkeling van de nieuwe bedieningsfilosofie in de Fendt 314 Vario was gericht op intuïtieve en individuele bediening en op ergonomie. De nieuwe multifunctionele joystick is uitgerust met extra functies en de dwarsbalk is ergonomisch geoptimaliseerd zodat er minder grip nodig is bij het bedienen van verschillende werktuigen. Met behulp van de vijf volledig toewijsbare toetsen kan de bediening verder worden gepersonaliseerd. De toewijzing van de toetsen wordt geregeld via de Individual Operation Manager (IOM) in de terminal. Een goed doordacht kleurconcept helpt de bestuurder snel zijn weg te vinden en voorkomt bedieningsfouten. Verder kunnen 19 voorgeactiveerde toetsen, zoals pre-activatie stuursysteem aan / uit of zwaailicht aan / uit, en ventielen via de IOM opnieuw geprogrammeerd worden.

Als een optie, naast de bekende crossbar, is de nieuwe 3L-joystick met maximaal drie bedieningsniveaus en maximaal 27 functies ook beschikbaar. Met de 3L-joystick kunnen de voorlader Fendt Cargo en Fendt CargoProfi inclusief weegfunctie worden bediend. Naast de multifunctionele hendel kan de joystick 3L ook worden gebruikt om een ISOBUS-eenheid en / of tractorfuncties te bedienen. Met de extra omkeerknop op de joystick van 3L, maken frequente richtingswisselingen het mogelijk om snel en onvermoeibaar door de dag te werken.

Verdrievoudigd weergavegebied via nieuwe terminals
Het toenemende aantal terminaltoepassingen leidt tot een hogere vraag naar weergavegebieden binnen een tractor. Daarom is er de nieuwe Fendt 314 Vario samen met de nieuwe bedieningsfilosofie, een composiet van drie weergavemogelijkheden. Deze bestaan uit een nieuwe "digitale stuurkolom display (dashboard), van 9", een 12” terminal op de armsteun en een optionele 12 "terminal in de hemelbekleding. De 12 "terminals kunnen worden verdeeld in zes door de gebruiker configureerbare tegels, terwijl het display op het dashboard Terminal Fendt Guide functies en alle basis trekkerinformatie zoals toerental, brandstoftankvulling enz. weergeeft. Het digitale dashboarddisplay wordt gemakkelijk bediend via een draai-drukknop op de armleuning.
Voor comfortabelere bediening kunnen de 12 "-beeldschermen ook als touchscreen worden bediend. De 12 "dakterminal kan worden teruggetrokken voor een beter overzicht halverwege in de headliner. De samenstelling van de drie terminals biedt bestuurders de mogelijkheid om het scherm ruimte, evenals een beter overzicht van de verschillende functies aan te passen.

Innovaties voor efficiënt en comfortabel werken
Optimale krachtoverbrenging tussen de tractor en de bodem wordt gegarandeerd door de geveerde vooras, die nu standaard is gemonteerd.
De elektronisch gestuurde Visctronic-ventilator werkt stiller en efficiënter omdat deze wordt geregeld op basis van de vereiste koelcapaciteit. Voor het gemakkelijk aan- en afkoppelen van frontwerktuigen, heeft de Fendt 314 Vario heeft nu aansluitingen voor een dubbelwerkend ventiel in de neus.

Vanaf de Agritechnica in november 2019 kan het nieuwe topmodel, de nieuwe Fendt 314 Vario, worden besteld in Profi- en Profi + -versies. FendtONE wordt in eerste instantie geïntroduceerd in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en zal geleidelijk worden uitgebreid naar andere markten.
Image title

Image title
Aan het laden
Aan het laden