;

Laatste nieuws

Abemec Dronten gaat verhuizen

woensdag 1 mei 2019
Abemec Dronten gaat verhuizen. Vanaf maandag 6 mei is het nieuwe adres Wisentweg 13D in Dronten. De nieuwe locatie is gesitueerd op het terrein van het Aeres Agri Innovation Centre.
Aanleiding voor de verhuizing is dat onze huidige locatie bestemd is voor woningbouw.

De keus voor de locatie aan de Wisentweg heeft alles te maken met de samenwerking tussen Abemec en Aeres Hogeschool. Beide partijen versterken elkaar op het gebied van innovatie in onderwijs en onderzoek op het gebied van moderne landbouwmechanisatie. Voor Aeres betekent dat korte lijnen tussen onderwijs en praktijk en Abemec profiteert van diverse faciliteiten, zoals het testterrein en zichtbaarheid bij de studenten, onze toekomstige werknemers.

Voor Abemec is deze samenwerking de aanleiding om de activiteiten voor Abemec Dronten te herstructureren. Concreet houdt dat in dat de Tuin- en Parkactiviteiten beëindigd zullen worden, wat ons ruimte geeft voor het uitvoeren van andere activiteiten, waaronder robotisering. Abemec is sinds maart 2019 distributeur in Nederland voor de robottechniek van NAIO en AgroIntelli. We informeren u daar in de nabije toekomst graag verder over.

Binnenkort wordt er een bouwvergunning aangevraagd voor nieuwbouw naast het huidige Aeres-gebouw. Dat zal onze definitieve locatie worden. De verwachting is dat de nieuwbouw ruim een jaar in beslag zal nemen.

De Park- en Tuinactiviteiten worden overgenomen door Wesley Mintjes die voor zichzelf gaat beginnen in Lelystad als tuin- en parkspecialist. Hij is te bereiken op 06 – 11 16 12 50.
Zuiveringsweg 48B
8243 PZ Lelystad
www.wesleymintjes.nl
Aan het laden
Aan het laden