;

Laatste nieuws

Abemec en Van Arendonk Mechanisatie slaan handen ineen

vrijdag 23 november 2018

Graag brengen we u namens Van Arendonk Mechanisatie en Abemec op de hoogte van het volgende:

Per 1 januari 2019 worden de activiteiten van Van Arendonk Mechanisatie overgenomen door Abemec.

Met de samenvoeging verwachten Van Arendonk en Abemec de belangen van hun klanten, leveranciers en medewerkers nog beter te kunnen behartigen. Bovendien wordt met deze stap verder ingespeeld op de eisen die klant en leverancier in de toekomst aan een landbouwmechanisatiebedrijf stellen.
Van Arendonk Mechanisatie speelde de afgelopen 25 jaar een toonaangevende rol in de moderne landbouwmechanisatie in Flevoland, en de laatste jaren ook op de Veluwe.
Abemec versterkt met deze overname zijn positie in met name professionele akkerbouwmechanisatie, precisielandbouw en mechanisatie in de biologische sector.

De overname geeft het nieuwe bedrijf de gelegenheid de vooraanstaande rol in de landbouwmechanisatie verder uit te bouwen en daarmee dé mechanisatiepartner voor de professionele agrarische ondernemer, niet alleen in Flevoland en op de Veluwe, maar ook in Midden- en Zuid- Nederland te zijn en blijven!

Abemec is een servicegerichte, zelfimporterende dealerorganisatie. Die onder andere de kwaliteitsmerken Fendt, Krone, Joskin, Lemken, Agrifac, Massey Ferguson en Merlo vertegenwoordigt. Het servicenetwerk van Abemec bestaat na de overname uit twintig regionale werkplaatsen, voornamelijk in Midden- en Zuid-Nederland. Kenniscentrum, showroom met professionele werktuigenpresentaties, werkplaats met testcentrum, centraal magazijn, occasioncentrum en hoofdkantoor van Abemec zijn gevestigd in Veghel. In 2017 heeft Abemec met ongeveer 225 medewerkers een omzet van ruim 89 miljoen euro gerealiseerd. Abemec is een dochteronderneming van het Duitse BayWa AG.

De drie vestigingen van Van Arendonk Mechanisatie worden geïntegreerd binnen de organisatie van Abemec en gaan verder als Abemec Zeewolde, Abemec Dronten en Abemec Ermelo. Deze vestigingen blijven gehuisvest in de huidige panden. Alle medewerkers van Van Arendonk treden in dienst van Abemec en blijven u ook in de toekomst terzijde staan om de vertrouwde service te verlenen.
Het is de bedoeling om naast de huidige kwaliteitsmerken van Van Arendonk Mechanisatie, o.a. Dewulf, Beco, Raven, JCB, Agrifac, Krone, Fendt en Valtra, een deel van het Abemec-assortiment in de nabije toekomst toe te voegen.

Wij zijn ervan overtuigd dat met deze stap een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de versterking en verdere professionalisering van de agrarische sector in Flevoland, de Veluwe en Midden- en Zuid-Nederland.

Wij danken u voor de jarenlange samenwerking en het in ons gestelde vertrouwen. Samen met u willen we deze nieuwe uitdaging aangaan en de toekomst tegemoet treden.


Image title
Aan het laden
Aan het laden