;

Laatste nieuws

Nieuws

 • Merlo Roto MCSS met Vamil / MIA 4-7-2018
  De roterende verreikers van Merlo kunnen in aanmerking komen voor de Vamil /MIA regeling. Ze zijn toegevoegd aan de positieve lijst F3410 die betrekking heeft op elektrische of hybride aangedreven mobiele machines.
 • Beregeningsapparatuur nodig? Bel Abemec! 4-7-2018
  Het is droog! En het lijkt erop dat het voorlopig droog blijft.
 • Kilveren met Trimble RTK-GPS 28-6-2018
  In drie stappen de perfecte afwatering met minimaal grondverzet
 • MagGrow; betere bedekking en driftreductie 28-6-2018
  Het door MagGrow ontwikkelde magnetisch spuitsysteem kan een aanzienlijke driftreductie opleveren (>80%), staat op de TCT-lijst en zorgt bovendien voor een optimale hechting en bedekking van de spuitvloeistof op het gewas.
 • Verplicht vanggewas zaaien na mais 28-6-2018
  Om te voorkomen dat er teveel stikstof uitspoelt in de herfst en de winter worden de regels in de maisteelt aangescherpt. Per 1 januari 2019 is het verplicht voor maisteelt op zand en lössgronden om voor 1 oktober een vanggewas te zaaien. Uitzondering op de regel is biologische mais en voor CCM en korrelmais wordt de deadline mogelijk uitgesteld naar 1 november.
 • Kilveren voorkomt wateroverlast 13-6-2018
  Hoosbuien, wolkbreuken; ze zijn aan de orde van de dag. Desastreus voor de gewassen als uw akkers niet egaal blijken te zijn. Daarom wordt kilveren van uw akker steeds belangrijker.
 • Hulp bij irrigatiemanagement 13-6-2018
  Met de Raindancer heeft u uw gehele irrigatiemanagement in één oogopslag inzichtelijk op uw smartphone of pc. Met de gps-module en de bijbehorende app heeft u altijd en overal informatie over de huidige situatie van uw beregeningssystemen en kunt u daar waar nodig effectief ingrijpen.
 • Veilig de weg op 30-5-2018

  Regelmatig krijgen onze collega’s vragen over de nieuwe eisen gesteld aan het markeren en verlichten van hun machines. Dit overzicht van voorschriften met betrekking tot markering, verlichting en beveiliging van landbouwvoertuigen geeft daar meer duidelijkheid over.

 • Welk cijfer geeft u Abemec? 30-5-2018
  Daar zijn we benieuwd naar. Hoe ervaart u het aankoopproces van nieuwe en gebruikte machines en hoe waardeert u onze service. We willen ons motto ‘Abemec ontzorgt’ waarmaken en horen graag van u of we dat ook daadwerkelijk doen. We zijn natuurlijk dol op succesverhalen, maar we zijn nog meer geïnteresseerd in de kritische noot. Daar kunnen we iets van leren!
 • Smart Farming Ready 30-5-2018
  Abemec introduceert de ‘Smart Farming Ready’ sticker, waardoor u in één oogopslag kunt zien of een machine uitgerust is met Smart Farming technologieën. Ziet u een sticker, dan is de machine voorbereid op precisielandbouw en klaar voor de toekomst.
Aan het laden
Aan het laden