Lemken

Wie grondbewerking zegt, zegt Lemken. Herkenbaar aan de opvallende blauwe kleur en aan de manier waarop de machines op het veld werken. Al meer dan 240 jaar is Lemken bezig met het ontwikkelen en produceren van werktuigen en levert het slimme oplossingen voor de agrarische uitdagingen van vandaag en morgen. Centraal hierin staat het succes van de ondernemer, waarbij het verder gaat dan wat nodig is op het bedrijf.

Met de machines van Lemken bewerkt u de grond optimaal als voorbereiding op het zaaien en legt u een solide basis voor hoge opbrengsten.

Welke rol heeft een Lemken machine binnen uw bedrijf?

  • Grondbewerking: is de basis voor een succesvolle oogst. Ploegen, vorenpakkers, cultivatoren, schijven- en rotorkopeggen hebben elk een cruciale rol voor de juiste toepassing op uw velden. Lemken werktuigen zijn perfect aangepast aan de grootte van uw bedrijf en het grondtype van uw velden. Dit leidt tot een betere gebruiksvriendelijkheid en kwaliteitswerk.
  • Zaaitechniek: draait hedendaags om precisie, wat optimale zaadplaatsing combineert met hoge opbrengsten. Een breed aanbod aan combinatie mogelijkheden en grondbewerking zorgen voor een juiste basis voor een goede oogst. Zaaien is het uitgangsput voor een goede kiemkracht van uw planten. De juiste zaaitechniek speelt hier een doorslaggevende rol bij het bepalen van het succes en de kwaliteit van uw gewas.
  • Strooitechniek: Bemesting telt voor ongeveer een derde van de input kosten voor een bedrijf. Dit maakt een de keuze voor bemesting techniek des te meer gefocust op verlies minimaliseren en een hogere precisie. Zes modellen in drie categorieën helpen om deze doelen te behalen. Van modellen voor de kleinere bedrijven tot modellen gebouwd voor de hoogste strooi precisie en reductie in operationele kosten.
  • Schoffeltechniek: Lemken schoffeltechniek, voorheen Steketee, is één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van onkruidtechnologie voor precisielandbouw. Door zich te concentreren op intelligente cameraconcepten met plantherkenning voor automatische stuursystemen, creëert Lemken ruimte om te groeien voor zowel gewassen als agrarische ondernemers. De EC-Weeder, geschikt voor alle gewassen die in rijen gezaaid zijn, is uiterst geschikt voor het bestrijden van onkruid. Automatische of handmatige stuursystemen zijn optioneel en zorgen voor nauwkeurig schoffelen zonder gewasschade te veroorzaken. Beide systemen zijn hydraulisch te regelen met het parallelle stuurframe EC-Steer. De IC-Weeder (AI) is uitgerust met 3 camera’s voor de herkenning van één plant om zo optimaal mogelijk onkruid te bestrijden.

Informatie over de Lemken werktuigen die Abemec in haar assortiment heeft, vindt u terug in de onderstaande brochures. Wilt u nog meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialisten.

Compact-schijveneggen

Cultivatoren

Hybride cultivator

Rotorkopeggen

Zaaimachines

Zaaibedcombinaties

Kunstmeststrooiers

Rollen en walsen